Kireçlenme, kemiklerin ucunda arazi meydan kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çısoy bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü tempoatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem süresince birikmeye temellayabilir. Bu durum vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıfamilyar. 40 evetşın üstündeki bireylerde henüz lüks görülür. üste yavaş yüklük hamil olmak kabil şiddetli fiziki hareketlerde mevcut insanlarda, henüz lüks rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da baz nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, dal, bel ve temelinç eklemleri etkilenir. Yaşın artması, obezite, eklemlerin aşırı tasarrufı ve kalıtım bilimi yatkınlıklar riski artırır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Iyi ongun su tüketin. Akarsu, eklemlere destek sağlamlar. Bu yüzden her devir en az 8 bardak su midemek icap ettiğini unutmayın. Suyun haricinde süt, kefir, katık kabil ali kalsiyumlu besinler bile, kemik sağlamlığına katkı sağlamlar. Zerzevat ve kâr tüketin. Kemik sağlamlığı midein, vitamin ve minerallerin tartılı bir şekilde aldatmaınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti ali olan zerzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvansal proteinlerin lüks çekicilikı sonucunda idrarla omuz omuza kalsiyum atımını artırır. Kemik sağlamlığını esirgemek midein kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun adına fasulye, mercimek, bezelye kabil protein bakımından verimli bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini artırın. Omega 3 bakımından verimli olan evetğlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kabil balık türlerinin tüketimi, kemik sağlamlığını pozitif yönde etkiler. Yeşil çay midein. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde pozitif etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere mevla olduğu midein, kemiklere destek olabilir. üste kireçlenmeden meydana gelen dertlara ve şmeselekinliğe bile eksiksiz gelir. Kalça kireçlenmesini azaltmak midein yemeniz gerekenler; Yapılan aralıkştırmalara için kâr ve zerzevat bakımından verimli beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin etkili üstelikşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve zerrinmsak kabil sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.